Miting Erdogana 20. maja u Sarajevu?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održaće 20. maja u Sarajevu veliki predizborni skup, piše turski "Jenisafak",a prenose "Novosti" u sutrašnjem broju.

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2018.

23:37

Miting Erdogana 20. maja u Sarajevu?
EPA-EFE/TUMAY BERKIN

Kako se navodi u tekstu, Erdogan će održati miting za 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja.

Nemačka i Austrija su zabranile organizovanje poltičkih skupova u tim zemljama.

"U Turskoj se 24. juna održavaju prevremeni predsednički i parlamentarni izbori , te je aktuelnoj vlasti u Turskoj, odnoso Partiji pravde i razvoja veoma važno da u nekoj evropskoj zemlji održi predizborni miting, nakon što su prošle godine Holandija i Nemačka zabranile organizaciju skupova povodom referenduma o izmenama Ustava u Turskoj", piše "Jenisafak".

Erdogan je prvobitno planirao da održi miting u Nemačkoj s obzirom na to da u toj zemlji živi najveći broj turskih državaljana, od svih zemalja Evrope, ali nije dobio dozvolu, a isto mu se dogodilo i u Austriji, pa je odluka pala da se predizborni skup održi u Sarajevu.

"Jenisafak" piše da su pripreme za ovaj događaj već počele i da on postaje još važniji nakon "antidemokratskih izjava koje dolaze iz evropskih zemalja".

Inače još ranije je najavljeno da će AK partija organizovati svoj ogranak u BiH..

Detalji Erdoganove posete Sarajevu još nisu poznati, ali se očekuje da turski predsednik zvanično otvori Kliniku za akušerstvo čiju je obnovu finansirala Turska razvojna agencija TIKA.

U opticaju je mogućnost ozvaničneja nastavka radova na novoj zgradi Rijaseta Islanske zajednice što će sa više od 10 miliona evra finansirati Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: