Vulin: Gašić odličan direktor BIA, a bio i dobar ministar

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je direktor BIA Bratislav Gašić odličan direktor te agencije i da je bio izuzetno dobar ministar odbrane.

Izvor: Beta

Sreda, 25.04.2018.

15:32

Vulin: Gašić odličan direktor BIA, a bio i dobar ministar
Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane

Odgovarajući na kritike upućene Gašiću u popodnevnom delu skupštinske rasprave o setu zakona iz oblasti odbrane i bezbednosti, Vulin je kazao da će Gašić kao direktor BIA imati izuzetne rezultate, kao što ih već sada ima.

"Možemo da budemo zadovoljni tim izborom. I nikako drugačije. Ovim zakonom se uređuje ukupan sistem koji direktoru i Agenciji omogućava da rade u punom kapacitetu", kazao je Vulin.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović kazao je da Gašić ispunjava sve zakonom propisane uslove da bi bio direktor te agencije.

"Oko toga nema bilo kakve dileme. Vidim da su se mnogi okomili na tog čoveka", kazao je Martinović.

On je kazao da je normalno da Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta u BIA donosi direktor te agencije, kao što i ministar to radi u ministarstvu.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kazao je da je neprihvatiljivo da direktor BIA odlučuje o sistematizaciji mesta u toj agenciji "tim pre što je reč o partijskom aparatčiku iz SNS-a", koji je postavljen na to mesto bez ikakvih kvalifikacija tako da se ugrožava bezbednost država.

Poslanica pokreta Dosta je bilo Ana Stevanović kazala je da činjenica da je direktor BIA partijski funkcioner i da će nakon usvajanja predloženih izmena moći da zapošljava koga hoće sugeriše da može doći do partijskog zapošljavanja i da činjenica da se budžet službe povećava svake godine "ukazuje na zloupotrebu BIA u političke svrhe".

"Činjenica je da je to teško eksplicitno dokazati. Ali prisetimo se brojnih iskustava iz ne tako davne političke prošlosti kada su pripadnici službe bili oruđe vlasti za obračun sa ljudima koji su bili označeni kao protivnici režima", kazala je Ana Stevanović.

Ona je rekla i da je šteta što je set bitnih zakona objedinjen u jednu tačku dnevnog reda i trebalo bi o svakom detaljno prodiskutovati.

"Postoji opravdana bojazan i opasnost da izmene zakona o odbrani, o BIA, mogu da uruše sistem bezbednosti i stepen ionako krhke demokratije u našoj zemlji", kazala je Ana Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: