Kanada: Ubici iz Toronta pritvor, optužnica za 10 ubistava

Kanadski sud u Torontu odredio je pritvor za 25-godišnjeg Aleka Minasijana, koji je uleteo kombijem među pešake, prenosi AP.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.04.2018.

17:22

Kanada: Ubici iz Toronta pritvor, optužnica za 10 ubistava
Foto: Tanjug/AP

Njemu je određen pritvor po 10 tačaka optužnice za ubistvo sa predumišljajem i 13 za pokušaj ubistva.

Navodi se da su tačke optužnice pročitane Minasijanu tokom kratkog saslušanja pred sudijom.

AP navodi da je Minasijan nosio belu zatvoreničku odeću i imao lisice na rukama, a na njegovom licu skoro da nije bilo emocija.

Minsijan se nije žalio na optužnicu i naređeno mu je da se pred sudom ponovo pojavi 10. maja.

Napadač koji je juče kombijem prešao na trotoar i uleteo među pešake u severnom predgrađu Toronta usmrtivši deset osoba, a nanoseći povrede najmanje 15 osoba, nakon čega je uhapšen, identifikovan je kao 25-godišnji student Alek Minasijan, za kojeg kolege navode da ga znaju kao povučenog i bezopasnog.

"Nije bio društvena osoba, ali koliko se sećam, bio je u potpunosti bezopasan", rekla je Šerin Čami, njegova bivša koleginica iz odseka za osobe sa posebnim potrebama u srednjoj školi Tornlia, koju je završio.

Njegov drugi kolega koji je pohađao neke časove sa njim, Eri Blaf, opisao ga je u razgovoru za "Si-Bi-Si" takođe kao samotnjaka.

"Nikada ga nisam video sa prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili u menzi", rekao je Blaf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: