Mali: Moja misija – da služim narodu... A Irena i Goran...

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je najveći uspeh gradske vlasti na čijem čelu se nalazi četiri godine odgovoran odnos prema finansijama.

Izvor: Tanjug

Utorak, 24.04.2018.

11:01

Mali: Moja misija – da služim narodu... A Irena i Goran...
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

On je dodao i da najviše žali što nije bilo vremena i uslova da počne izgradnja metroa.

Mali je za "Novosti" rekao da je pored smanjenja javnog duga za pedeset odsto, veliki uspeh i početak realizacije "najvećeg projekta u ovom delu Evrope", Beograda na vodi.

Ipak, ističe, najviše žali što se u protekle četiri godine nisu stekli fizički i finansijski uslovi za započinjanje radova na izgradnji metroa.

"Jednostavno nismo stigli sve da uradimo. Ali danas je naša najveća prednost što više nemamo velikih problema iz prošlosti i sada čistih računa možemo da krenemo u izgradnju metroa", naveo je Mali.

Na pitanje ko bi ga mogao naslediti na mestu gradonačelnika, te da se najviše pominju imena Irena Vujović i Goran Vesić, Mali ističe da su mu oboje saradnici s kojima blisko sarađuje.

"Irena je bila moja pomoćnica pre nego što je počela da ostvaruje izvanredne rezultate kao predsednica Opštine Savski venac, a Goran gradski menadžer koji je izuzetno operativan. Što se mene tiče, važno mi je da budem deo tima Aleksandra Vučića, zato što je to tim koji pobeđuje za narod, tim koji ostvaruje konkretne rezultate", naglasio je Mali.

Gradonačelnik je sumirao postignute rezultate i naveo smanjenje nezaposlenosti, otvaranje fabrika, obnovu puteva...

"Nezaposlenost je na rekordno niskom nivou. Zaposlili smo više od 20.000 Beograđana. Subvencionisanjem privatnih vrtića skratili smo liste čekanja i zaposlenim majkama i očevima omogućili da budu produktivniji na poslu", naveo je Mali.

On je dodao da je otvaranjem novih domova zdravlja, vrtića, škola, parkova i igrališta uticano na izjednačavanje životnog standarda na čitavoj teritoriji Beograda.

Kako kaže, misija mu je da služi narodu.

"Ne postoji lepši osećaj od onog kada znate da ste svojim radom i trudom nekome olakšali život, učinili ga boljim. Ta moja misija se nikada neće završiti. Da li ću ja posao nastaviti u Starom dvoru ili na nekom drugom mestu, nije od presudnog značaja. Uvek ću biti na raspolaganju", rekao je Mali.

Mali dodaje i da je ponosan na sve što je urađeno u protekle četiri godine - svaki metar asfalta, kanalizacije i vodovoda.

"Ponosan sam na svaki kran, novu fasadu i zgradu. 'Beograd na vodi' je najveće gradilište u ovom delu Evrope. Ponosan sam na svaku novu fabriku koju smo otvorili i na svakog radnika koji je dobio novi posao", zaključio je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: