Levandovski u BG: "Ako želite bolje odnose sa SAD..."

Beograd -- Bilo koja zemlja koja želi jače i bolje odnose sa SAD, sada, u vreme administracije Donalda Trampa ima jedinstvenu priliku za to, rekao je Kori Levandovski.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako je rekao ovaj američki izborni strateg i politički komentator, koji je godinu i po radio kao menadžer Trampove kampanje i trenutno je u Beogradu, Tramp je okrenut budućnosti i građenju novih odnosa.

"Vaše veće prisustvo u Vašingtonu je ključno za unapređenje odnosa. Nadam se da ćete ovu priliku iskoristiti", rekao je Levandovski odgovarajući na pitanje učesnika diskusije, u organizaciji TGI grupe i NVO "Ist Vest bridž", o Trampu i o tome kako vidi buduće odnose Srbije i SAD.

Prema njegovim rečima, Trampova adminstracija veoma je okrenuta budućnosti i ono što se dešavalo u prošlosti ne prejudicira ono što će biti u budućnosti.

"Godine kada je Stejt department vodio politiku u pogrešnom pravcu su, nadamo se, gotove. Ako možemo da imamo čvršće veze, to će se desiti zahvaljujući vašem jačem prisustvu u Vašingtonu", smatra Levandovski.

Ko je Kori Levandovski?

"Da je pobedila pokvarena Hilari (kako je zovu u Americi), možete da zamislite kakva bi bila njena spoljna politika - potpuno u skladu sa administracijom Obame i sada bismo mogli da imamo i nuklearnu krizu. Ova administracija želi nove prilike i da krene u budućnost sa novim odnosima, da se odnosi nadograđuju", rekao je Levandovski.

On je podsetio da se ove godine navršava 100 godina od kako je Vudro Vilson podigao srpsku zastavu na Beloj kući, ali se, prema njegovom mišljenju, od sada može konstatovati povlačenje ljudi od saradnje sa Vašingtonom.

"Treba više da negujete te odnose, ako to ne budete radili, meni na pamet padaju 174 zemlje koje to rade svaki dan, predlažu svoje ideje, privlače američke institucije", rekao je Levandovski.

Prema njegovim rečima, veoma je važno jako prisustvo privrednog sektora iz Srbije u Vašingtonu, koji će potom edukovati donosioce odluka, a sa druge strane, Kongres će moći da zna šta se ovde dešava, da li ima prostora za rast i ulaganja.

"Važno je da vaše poslovno okruženje provodi vreme u Vašingtonu, i edukuju one koji donose odluke o mogućnostima za saradnju. Ovaj predsednik razume privredu koja predstavlja okvir za otvaranje novih radnih mesta, više nego ijedan drugi", rekao je Levandovski.

Na vama je da dođete ako želite bolje odnose sa Vašingtonom, zaključio je Levandovski.

Levandovski je demantovao kao potpunu izmišljotinu priču da je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobio milion dolara, kako bi mu omogućio kontakt sa Trampom.

"Mnogo mi se sviđa ta priča. Ja tog čoveka (Aleksandra Vučića) u životu nisam sreo. U životu nisam razgovarao sa njim, ali ako imate milion dolara da mi date, rado bih ih uzeo", rekao je Levandovski za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 460 idi na stranu