"U Čečeniji je bolje nego u SAD"

Lider Čečenije Ramzan Kadirov negirao je tvrdnje da u Čečeniji ima kršenja ljudskih prava, govoreći da je situacija “mnogo bolja nego u SAD“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

19:42

EPA/ALEXEI DRUZHININ

On je tako odgovorio na izjave vršioca dužnosti američkog državnog sekretara Džona Salivena.

“Salivan poziva da se obrati pažnja na kršenje ljudskih prava u Čečeniji. Ja kažem da u njegovom saopštenju nema mnogo istine. Kada su u pitanju ljudska prava, situacija u Čečeniji je mnogo bolja nego ona u SAD“, rekao je Kadirov.

Američki Stejt department nedavno je objavio izveštaj u kojem se navodi da do kršenja ljudskih prava “na dnevnom nivou“ ima u Rusiji, Iranu, Kini i Severnoj Koreji. Posebno je spomenuta Čečenija, Kadirov i njegova vlada.

Kadirov odgovara da je u Čečeniji veoma niska stopa ubistava, razbojništva, otmica i “uličnog“ kriminala. Kako je rekao, u regionu su prioritet etnička i verska jednakost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: