Utihnuli južnokorejski zvučnici na granici sa S. Korejom

Vlasti u Seulu naredile su prestanak emitovanja propagandnih poruka preko velikih zvučnika uz granicu sa Severnom Korejom.

Izvor: RTS

Ponedeljak, 23.04.2018.

17:45

Utihnuli južnokorejski zvučnici na granici sa S. Korejom
EPA-EFE/JIN-HEE PARK

Zvučnici su utišani uoči razgovora visokih zvaničnika krajem sedmice.

Južna Koreja ima desetine velikih zvučnih sistema duž granice za severnim susedom, na kojima se godinama pušta sve od korejske pop muzike do kritičkih vesti o Pjongjangu.

Emitovanje poruka mogu da čuju severnokorejski vojnici stacionirani na granici i civili koji rade u okolini, prenosi RTS.

Seul je saopštio da će gašenje zvučnika pomoći uspostavljanju bolje atmosfere uoči razgovora zvaničnika dve zemlje u petak.

„Nadamo se da će ova odluka navesti obe Koreje da prestanu sa uzajamnim kritikovanjem i propagandom i stvoriti amosferu za stvaranje mirnog rešenja i novog početka“, saopštili su iz Seula.

Sa druge strane granice, Severna Koreja ima svoje zvučnike, koji emituju slične propagandne poruke namenjene kritikovanju južnog suseda.

Još nije poznato da li će Pjongjang da postupi isto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: