Funkcioner EU na sudu zbog "važnih pitanja o nesreći"

Visoki zvaničnik Evropske unije Donald Tusk je izjavio da se na sudu u Poljskoj pojavio zbog "važnih pitanja".

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

12:52

Funkcioner EU na sudu zbog
Foto: GettyImages

On je bio pred sudom zbog pitanja u vezi s avionskom nesrećom u kojoj je poginulo 96 osoba, među njima i nekadašnji predsednik Poljske Leh Kačinjski.

Porodice nekih žrtava optužile su zvaničnike tadašnje vlade (2010. godina) da nisu uspeli da osiguraju bezbednost leta, poseća AP.

Tusk, koji pred sud izlazi kao svedok, a ne kao optuženi, bio je za vreme nesreće poljski premijer.

Inače, grupa njegovih pristalica uzvikivala je "Donald, Donald" dok je predsednik Evropskog saveta ulazio u sudnicu, a on je ranije izlazeći iz svog doma rekao da se na sudu pojavljuje "u vezi s važnim pitanjima" prenela je američka agencija.

Avionska nesreća dogodila se 10. aprila 2010. godine, u blizini ruskog grada Smolenska, u njoj je poginulo 96 osoba, među kojima i tadašnji poljski predsednik Kačinjski, njegova supruga i veliki broj političkih i vojnih lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: