"Stigao mi mejl - 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav"

Zastupnik u hrvatskom Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac dobio je mejl sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

10:55

Foto: GettyImages

"Juče u 2.05, dobio sam mejl u kojem me neko s imenom Mladen Kostić pozdravlja sa ZDS i navodi da je ’Za dom spremni’ prastari hrvatski pozdrav“, napisao je Pupovac na svom profilu na Fejsbuku.

"Nije prvi put imejlom, ni Fejbukom, ni pismom, a ni na ulici.Verovatno nije prvi put ni na dan sećanja na žrtve Jasenovačkog logora, a nisam siguran da li je prvi put da se isti šalje na znanje predsednici, premijeru i predsedniku Sabora. Prvi put sam odgovorio i objavio", dodao je on.

Kako kaže, to je učinio kako bi se videlo “koliko smo se navikli na to da je normalno da se i u vreme i na mestu komemoracije žrtvama genocida/holokausta i ratnog zločina veliča pokret i režim koji je za njih odgovoran“.

"Uprkos odluci Ustavnog suda i odredbi Krivičnog zakona prema kojoj je to kažnjivo delo. Osuda zločina u Jasenovcu bez osude ovog pozdrava bilo gde i bilo kad se on pojavljivao, nije potpuna", poručio je Pupovac i dodao:

"Iskazivanje pijeteta žrtvama jasenovačkim bez osude svega što veliča zločinačku NDH i ustaški pokret, predstavnici naroda žrtava i antifašisti kojima se šalju ovakve poruke teško mogu doživeti kako bi trebalo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: