"Posle 19 godina i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu"

Devetnaesta godišnjica od tragične pogibije 16 radnika RTS obeležena je komemorativnim skupom kod spomen-obeležja "Zašto", u Tašmajdanskom parku.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Vladimir Dimitrijvić
Foto: Tanjug / Vladimir Dimitrijvić

Venac na spomenik položio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je rekao da bombardovanje zgrade RTS-a predstavlja presedan u modernoj istoriji i akt za koji se opravdanja ne mogu pronaći.

"Ljudi su ubijeni na radnom mestu, tokom izveštavanja o zločinima koje su u to vreme na teritoriji naše zemlje vršili teroristi OVK, potpomognuti snagama NATO-a. Bombardovanje zgrade televizije u gusto naseljenom delu grada do tada nije viđeno, a nama ostaje da se još jednom zapitamo 'zašto'", rekao je Petronijević, a prenosi gradska služba.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović rekla je da 19 godina kasnije i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu koji se dogodio.

"Devetnaest godina nakon stravičnog stradanja radnika RTS-a bledi tragovi vode do međunarodnih organizacija. Nije bilo ni izvinjenja ni objašnjenja, a iako istina ne umanjuje bol, daje nadu da će se utvrditi ko je odgovoran za ovaj zločin", izjavila je Trifunović.

Vence su položili predstavnici predstavnici novinarskih udruženja, porodica nastradalih, Ministarstva kulture i informisanja, kao i Radio-televizije Srbije.

Društvo

strana 1 od 145 idi na stranu