"Posle 19 godina i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu"

Devetnaesta godišnjica od tragične pogibije 16 radnika RTS obeležena je komemorativnim skupom kod spomen-obeležja "Zašto", u Tašmajdanskom parku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

16:54

Foto: Tanjug / Vladimir Dimitrijviæ

Venac na spomenik položio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević koji je rekao da bombardovanje zgrade RTS-a predstavlja presedan u modernoj istoriji i akt za koji se opravdanja ne mogu pronaći.

"Ljudi su ubijeni na radnom mestu, tokom izveštavanja o zločinima koje su u to vreme na teritoriji naše zemlje vršili teroristi OVK, potpomognuti snagama NATO-a. Bombardovanje zgrade televizije u gusto naseljenom delu grada do tada nije viđeno, a nama ostaje da se još jednom zapitamo 'zašto'", rekao je Petronijević, a prenosi gradska služba.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović rekla je da 19 godina kasnije i dalje nemamo jasniju sliku o zločinu koji se dogodio.

"Devetnaest godina nakon stravičnog stradanja radnika RTS-a bledi tragovi vode do međunarodnih organizacija. Nije bilo ni izvinjenja ni objašnjenja, a iako istina ne umanjuje bol, daje nadu da će se utvrditi ko je odgovoran za ovaj zločin", izjavila je Trifunović.

Vence su položili predstavnici predstavnici novinarskih udruženja, porodica nastradalih, Ministarstva kulture i informisanja, kao i Radio-televizije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: