UNS podnelo prijavu zbog Šešeljevih pretnji urednici RTS

Udruženje novinara Srbije (UNS) je tužilaštvu prijavilo pretnje koje je lider SRS Vojislav Šešelj uputio urednici zabavnog programa RTS Oliveri Kovačević.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2018.

15:37

UNS podnelo prijavu zbog Šešeljevih pretnji urednici RTS

Kako se navodi u saopštenju, Šešelj je posle onoga što je Olivera Kovačević govorila u svojoj emisiji "Da, možda, ne" zapretio da će snositi odgovornost kad-tad i da će je baš on kazniti.

"Ona dozvoljava sebi ono što normalnim ljudima ne pada na pamet da rade. Snosiće odgovornost kad-tad. Kazniću je ja, i to lično... Mada, kad malo bolje razmislim, čini mi se da je ona tajno zaljubljena u mene i da je ovo samo način na koji želi da privuče moju pažnju", naveo je UNS Šešeljeve reči.

UNS je Šešelja prijavio za krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 138, stav 3 Krivičnog zakonika, koji propisuje da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: