"Srbija i Hrvatska – korak napred, dva unazad"

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost poslova izjavio je da odnosi Srbije i Hrvatske "idu korak napred, dva koraka unazad".

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2018.

18:36

Foto: Thinkstock

Omerović je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da se plaši da poslednja dešavanja u odnosima Beograda i Zagreba neće doneti ništa dobro ni Srbima u Hrvatskoj, ni Hrvatima u Vojvodini.

"Nikako da spustimo loptu, stalno dodajemo ulje na vatru. Plašim se da praksa pokazuje da idemo korak napred, dva koraka unazad", kazao je predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Omerović je izrazio uverenje da Vlada Srbije neće posegnuti za kako je rekao, "populističkim" merama zabrane ulaska pojedinim ministrima Vlade Hrvatske u Srbiju posle odluke Zagreba da srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin "do daljeg nije dobrodošao u Hrvatsku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: