Pleme linčovalo Kanađanina zbog ubistva nadrilekara

Pripadnici udaljenog amazonskog plemena Šipibo-Konibo linčovali su državljanina Kanade (41) koga su optužili da je ubio plemensku nadrilekarku (81).

Izvor: Tanjug

Nedelja, 22.04.2018.

21:57

Pleme linčovalo Kanađanina zbog ubistva nadrilekara
Thinkstock

To je saopštio državni tužilac Perua.

Nadrilekarka je upucana u četvrtak u blizini svoje kuće u amazonskom regionu Ukajali, a pojedini meštani sela okrivili su za njenu smrt Kanađanina Pola Vudrofa, koji je živeo u tom regionu i za koga se veruje da se lečio kod ubijene žene, prenosi Rojters.

Policija je pronašla Vudrofovo telo zakopano nedaleko od sela, a nakon što je na društvenim mrežama objavljen video snimak kako grupa ljudi muškarcu stavlja omču oko vrata i vuku ga.

Obdukcijom je utvrđeno da se radi o Vudrofu i da je umro od posledica davljenja.

Za sada niko nije uhapšen.

Tužioci istražuju nekoliko hipoteza vezanih za ubistvo nadrilekarke i da je prerano imenovati osumnjicene u predmetu, a nije bilo nikakvih hapšenja vezanih za smrt Vudrofa.

Kako se navodi, u većem delu peruanskih Anda i Amazonu nema puno policije, a seljani u dalekim predelima često sami kažnjavaju osumnjičene za zločine prema lokalnim običajima i bez uključivanja državne policije i tužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: