"Ubijeni palestinski naučnik bio stručnjak za rakete"

Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman kaže da je palestinski naučnik koji je ubijen u Maleziji bio stručnjak za rakete, naglasivši i da "nije bio svetac".

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

11:34

Foto: Thinkstock

Liberman je odbacio navode Hamasa da je naučnika ubio izraelska tajna služba Mosad, prenela je agencija Rojters.

Dvojica muškaraca na motociklima ispalili su 10 metaka na Fadija el Batša, inženjerskog predavača, u Kuala Lumpuru u subotu.

Ekstremistička organizacija Hamas koja kontroliše Pojas Gaze saopštila je da je jedan od njenih pripadnika ubijen u Maleziji.

Lider Hamasa Ismail Hanijeh rekao je da je Mosad bio iza prošlih pokušaja ubistava palestinskih naučnika i da je napad na Batša "nastavak tog niza".

Međutim, Liberman tvrdi da je najverovatnije Batš ubijen zbog unutrašnjih razmirica među Palestincima.

"Čuli smo o tome u vestima. Teroristička organizacija optužuje za svako ubistvo Izrael - naviknuti smo na to", rekao je Liberman za Radio Izrael.

"Čovek nije bio svetac i nije se bavio poboljšanjem infrastrukture u Gazi - bio je umešan u poboljšanje raketne preciznosti... Svedoci smo konstantnog svođenja računa među različitim frakcijama u terorističkoj organizaciji i verujem da se to i ovog puta dogodilo", rekao je Liberman.

Malezijski zamenik premijera Ahmad Zahid Hamidi rekao je da su osumnjičeni za ubistvo, koji su pobegli sa mesta ubistva, najverovatnije Evropljani sa vezama u stranim obaveštajnim sluzbama.

Batš je bio predavač na Univerzitetu u Kuala Lumpuru, a uža specijalnost mu je bila energetika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: