"Da je Vulin došao na granicu bio bi mu odbijen ulaz"

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je da bi Aleksandru Vulinu bio odbijen ulaz u Hrvatsku da je došao na granicu s tom zemljom.

Izvor: Beta

Nedelja, 22.04.2018.

22:39

Foto: Tanjug/Ministrastvo odbrane

Božinović je za HTV rekao da Vulin spada među političare koji konstantno daju izjave koje ne doprinose rešavanju dobrosusedskih odnosa i rešavanju otvorenih pitanja.

Prema njegovim rečima, Hrvatska je u ovoj situaciji, pogotovo nakon incidenta tokom prošlonedeljne posete Hrvatskog sabora Beogradu povukla "jedini mogući potez".

Upitan da li Vulin može da nastupa kao ministar bez "zelenog svetla" nadređenih, Božinović je rekao kako je to stvar odnosa u Vladi Srbije.

Božinović je rekao ne zna kakav bi sada mogao biti državni odgovor Srbije, ali zna da nijedan hrvatski zvaničnik, ministar, član vlade ili parlamenta koji je boravio u Srbiji nije davao uvredljive izjave za srpsku politiku i srpski narod.

Hrvatski ministar je ocenio da je pred Srbijom puno posla s obzirom da je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

"Hrvatska podržava da sve države iz ovog dela Europe postanu članice EU, ali uz ispunjavanje kriterijuma, ne samo ekonomske i pravne, nego i političke prirode", kazao je Božinović i dodao da se puno toga treba promeniti kako bi taj proces krenuo dalje.

Božinović smatra da se može ići dalje "ako se izvuku pravilne pouke iz svega, a Hrvatska je tu "na pravoj strani, transprarnetna, jasna i čvrsta".

"Keleminec uhapšen zbog vređanja policije"

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je predsednik ekstremno desničarske stranke A-HSP Dražen Keleminac uhapšen jer je vređao policajce.

"Keleminec je priveden jer je vređao policijske službenike, što je kažnjivo po Zakonu o prekršaju", rekao je Božinović za HTV, prenosi Hina.

Keleminec je uhapšen danas na putu ka Jasenovcu, gde je sa devet istomišljenika planirao da izvede "perfrmans".

Govoreći o dvojici muškaraca koji su sa zastavama HOS-a došli u Jasenovac, gde je danas održana komemoracija žrtvama ustaškog logora, Božinović je kazao da policija istražuje taj slučaj, da vidi gde se i kada to dogodilo.

Upitan o poruci koju je poslao predsednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac time što nije došao na komemoraciju u Jasenovac, Božinović je rekao kako to "nije bio koalicioni događaj, već događaj čiji je pokrovitelj Hrvatski sabor i koji je okupio dobar deo Vlade na čelu sa premijerom, a na kome je trebalo da se pojave i saborski poslanici iz drugih političkih opcija".

"Slagao se neko sa nečim ili ne slagao, to je mesto gde smo svi trebali da budemo zajedno, ne samo predstavnici manjina, nego i drugih političkih opcija", zaključio je Božinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: