Keleminec i crnokošuljaši pošli u Jasenovac, pa privedeni

Predsednik ekstremno desničarske stranke Dražen Keleminec sa još devet istomišljenika krenuo prema Jasenovcu, ali tamo nisu stigli.

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

16:20

Keleminec i crnokošuljaši pošli u Jasenovac, pa privedeni
EPA/ANTONIO BAT

Policija ih je zaustavila u mestu Uštica, javlja Index.hr.

Keleminec je pritom vređao policajce koji su ga priveli.

Kako navodi Index.hr, Keleminec i njegovi crnokošuljakši planirali su da izvedu "performans" u Jasenovcu, gde je danas održana državna komemoracija za žrtve zloglasnog ustaškog logora smrti, bez prisustva predstavnika Srba i Jevreja.

Naime, policija ih je zaustavila u mjestu Uštica, koje se nalazi u opštini Jasenovac. Keleminec i ostatak desnicara nalazili su se u dva automobila.

Kad ih je policija zaustavila, Keleminec je počeo da vređa i omalovažava policajce, pa je uhapšen.

Policija je prilikom hapšenja primenila silu, nakon cega je Keleminec uz optužni predlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira odveden u nadležni prekršajni sud, navodi Index.hr.

Da podsetimo, uoči službene komemoracie žrtvama Jasenovca dogodio se incident kada su dvojica muškaraca razvila zastavu HOS-a na kojoj stoji ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: