Topli talas pali alarme, cela Srbija u "žutom"

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, saopštio je RHMZ.

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2018.

13:42

Topli talas pali alarme, cela Srbija u
Screenshot/RHMZ

U Srbiji će u ponedeljak biti sunčano i toplo, sa slabim vetrom promenljivog pravca.

Jutarnja temperatura od 6 do 14 C, najviša dnevna od 25 do 30 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Za područje cele Srbije u ponedeljak je na snazi žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasno vreme.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do četvrtka biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti.

Samo se u utorak, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi i grmljavine. U petak i subotu prolazno naoblačenje i osveženje, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima. U nedelju i početkom naredne sedmice pretežno sunčano.

RHMZ je upozorio na topli talas koji predstoji u narednih pet dana na području Banata, Pomoravlja, istočne i jugozapadne Srbije.

"S obzirom na intezitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena", navodi se u upozorenju.
screenshot / RHMZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: