Smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina

Indija planira da uvede smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina u sklopu borbe protiv sve većeg broja napada na žene.

Izvor: Beta

Subota, 21.04.2018.

12:47

Smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina
Ilustracija: Thinkstock

Inicijativa bi mogla da postane zakon ako dobije odobrenje predsednika i parlamenta, prenosi agencija Pres trast Indije (Press Trust of India).

Uvođene smrtne kazne za silovatelje devojčica mlađih od 12 godina moglo bi da stupi na snagu šest meseci posle glasanja u parlamentu.

Najava oštrih kazni usledila je posle nedavnog brutalnog silovanja i ubistva osmogodišnje devojčice u državi Džamu i Kašmir, kao i navoda da je jedan od članova vladajuće partije silovao devojčicu u državi Utar Pradeš.

Masovni protesti ubistva i silovanja devojke u autobusu u Nju Delhiju 2012. primorali su vlasti u Indiji da dupliraju zatvorske kazne za silovatelje na 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: