Neonacisti slave Hitlerov rođendan, jedan uhapšen

Nekoliko stotina neonacista okupilo se u nemačkom gradu Ostricu, na krajnjem istoku te zemlje, kako bi obeležili rođendan Adolfa Hitlera, javlja AP.

Izvor: Tanjug

Subota, 21.04.2018.

08:49

Neonacisti slave Hitlerov rođendan, jedan uhapšen

Uhapšen je, kako navodi agencija, mladić (31) koji je salutirao Hitleru, što je u Nemačkoj zakonom zabranjeno. Policija je na terenu i pregleda sve osobe u blizini manifestacije.

Nemačke vlasti nisu uspele da spreče održavanje manifestacije, jer se održava na privatnom posedu, ali su uspele da zabrane prodaju alkohola, kao i konzumiranje na samoj manifestaciji.

Dvodnevna manifestacija nazvana je "Štit i mač", a izložena je i razna ultradesničarska roba u vidu majica, tenkova igračaka, postera, itd., navodi agencija.

Meštani Ostrica sa druge strane organizovali su festival mira na gradskoj pijaci, a tamošnji mediji javljaju da se na tom skupu pojavilo više od 1.000 ljudi u petak.

Za danas je zakazana biciklistička vožnja kao protest protiv dvodnevne manifestacije posvećene rođendanu Adolfa Hitlera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: