Babiš se vratio u igru, socijaldemokrate žele pregovore

Češka socijaldemokratska partija saopštila je da je pristala da se vrati pregovorima o formiranju nove vlade sa "populističkim milijarderom" Andrejem Babišom.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

22:37

Babiš se vratio u igru, socijaldemokrate žele pregovore
Foto: GettyImages

Babiš je socijaldemokratama ponudio vlast u pet ministarstava, uključujući Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Lider socijaldemokrata Jan Hamaček nazvao je tu ponudu pristojnom.

Babišov centristički pokret ANO (DA) pobedio je na parlamentarnim izborima u oktobru, ali manjinska vlada s njim na čelu nije uspela da prođe obavezno glasanje o poverenju u parlamentu, koje je održano u januaru, zbog čega je bila primorana da podnese ostavku.

Češki predsednik Miloš Zeman zatražio je od Babiša da ponovo pokuša da formira vladu, ali da su pregovori koje je vodio o koalicionoj vladi sa socijaldemokratama, koju bi podržavali komunisti, propali ranije ovog meseca.

Ostale parlamentarne stranke nisu želele u vlast sa Babišem zbog optužbi za prevaru s kojima se on suočava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: