Belgijski premijer Šarl Mišel u ponedeljak u Beogradu

Premijer Belgije Šarl Mišel doputovaće u ponedeljak u dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, potvrđeno je Tanjugu u sedištu belgijske vlade.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

18:04

Belgijski premijer Šarl Mišel u ponedeljak u Beogradu
Foto: GettyImages

Državna agencija navodi da će to biti prvi belgijski zvaničnik tog ranga u Beogradu posle gotovo decenije.

Osim toga, Tanjug ističe da je poseta dogovorena prilikom sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijera Mišela tokom zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, u septembru prošle godine.

Mišel će u Beogradu, osim sa Vučićem, razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić.

Očekuje se da će premijer Mišel sa najvišim srpskim zvaničnicima razgovarati o bilateralnim odnosima, političkoj i ekonomskoj saradnji Belgije i Srbije, kao i o procesu normalizacije odnosa sa Kosovom.

Po dolasku belgijskog premijera u Beograd planirana je večera, a radni deo posete započeće sutradan, za kada je najpre planiran susret sa premijerkom Brnabić.

Nakon susreta dva premijera će se obratiti novinarima.

Posle toga, predviđeno je da belgijskog premijera primi predsednik Srbije, kažu u Kabinetu premijera Mišela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: