"Čujemo pretnje iz Irana, naplatićemo svakom ko pokuša..."

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je oštro upozorio Iran, najavivši da će izraelska vojska naplatiti svakome ko pokuša da povredi njen narod.

Izvor: Beta

Petak, 20.04.2018.

14:40

Getty Images

On je to rekao povodom pretnji koje stižu iz Teherana u Tel Aviv.

"Čujemo pretnje iz Irana. Borci IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) i bezbednosnih snaga su spremni za svaki razvoj događaja. Borićemo se protiv svakoga ko pokuša da nas povredi", najavio je Netanijahu na specijalnoj sednici vlade Izraela održanoj u Sali nezavisnosti u Tel Avivu povodom 70 godina postojanja jevrejske države.

On je rekao i da Izrael neće biti zastrašen cenom i da će naplatiti svakome, a da je izraelska vojska spremna za svoju misiju, preneli su izraelski mediji.

Izrael nije zvanično komentarisao napad iz vazduha na sirijsku vazduhoplovnu bazu prošle nedelje, ali su neimenovani zvaničnici Vlade SAD izjavili za En-Bi-Si (NBC) da su ga izveli izraelski borbeni avioni i da je Bela kuća bila unapred informisana.

Rusija, Iran i Sirija uperili su prst na Izrael odmah posle napada u kome je poginulo 14 ljudi, uključujući sedam Iranaca.

Jedan neimenovani visoki izraelski vojni zvaničnik izjavio je za "Njujork tajms" da Izrael stoji iza tog napada. Usledile su pretnje Irana daće Izrael zažaliti zbog toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: