Noćni vukovi u subotu u Zrenjaninu

Članovi ruskog Moto kluba "Noćni vukovi" posetiće sutra Zrenjanin, najavljeno je iz uprave tog grada.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

23:02

Noćni vukovi u subotu u Zrenjaninu
Foto: GettyImages

Očekuje se da "Noćni vukovi" stignu u Zrenjanin u 7.30, a da pola sata kasnije obiđu prostorije Moto kluba "Road flyers" u naselju Mužlja.

U 8.30 sati planiran je dolazak na Trg slobode i prijem kod gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, piše u saopštenju.

Dodaje se da će u devet časova položiti vence i obići hram "Svetog Arhangela Mihaila", tj. Rusku crkvu, a nakon toga će se i obratiti medijima.

"Noćni vukovi" imaju svoje ekspoziture i u Srbiji i u Republici Srpskoj, koje analitičari dovode u vezu i sa paramilitarnim formacijama.

Pre dolaska na Balkan u martu mesecu, vođi "Noćnih vukova" Aleksandru Zaldostanovu zvanom "Hirurg" vlasti Bosne i Hercegovine su zabranile ulazak u tu zemlju, zbog bezbednosnog rizika. Zabranu je iz istih razloga dobio i šef ekspoziture "Noćnih vukova" u SrbijiSaša Savić.

Pre dve godine u Beogradu su ruske "Noćne vukove" primili i tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

Tomislav Nikolić tada je uručio orden Aleksandru Zaldostanovu "Hirurgu", koji je i inače na "crnim listama" u mnogim evropskim zemljama i u SAD zbog navodnog učešća u borbama u Ukrajini.

Prilikom zvanične posete Vladimira Putina Beogradu 2014. godine, s ruskim predsednikom u društvu su se pojavili i "Noćni vukovi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: