Zukorlić: Zabraniti igre na sreću, mladima treba tvrdo tlo

U Skupštinu Srbije stigao je Predlog zakona o zabrani igara na sreću kojim Stranka pravde i pomirenja traži ukidanje kockarnica, klađenja, ali i igara na sreću.

Izvor: O2

Petak, 20.04.2018.

18:59

Zukorlić: Zabraniti igre na sreću, mladima treba tvrdo tlo
Foto: Screenshot

Lider SPP Muamer Zukorlić kaže da su igre na sreću “profitiranje na tuđoj nesreći i slabosti”.

“U vremenu opšte moralne i demografske erozije u pogledu mortaliteta i migracija, nema spasa celokupnoj naciji ukoliko se ne pokuša uspostaviti tvrdo tlo u etičkom smislu, da se prosto pomogne mladim generacijama da imaju tvrdo tlo pod nogama i da znaju šta je dobro, a šta zlo”, kaže Zukorlić.

Zabrana ukidanja igara ne sreću i klađenja bio bi svetski presedan, smatraju priređivači koji posluju po zakonu.

Borjan Popović iz kompanije “Mozzart” ističe da bi tim rešenjem 15.000 ljudi direktno ostalo bez posla, kao i 100.000 onih koji su “indirektno oslonjeni na industriju”.

“Predlagač ove inicijative nije objasnio odakle bi nadoknadio 100 miliona evra koliko se godišnje slije u državnu kasu na ime svih fiskalnih i parafiskalnih nameta. To znači da bi ozbiljno bilo ugroženo, gotovo onemogućeno, državno finasiranje sporta, humanitarnih i socijalnih organizacija kao i lečenje retkih bolesti. Osim toga, kompletno priređivanje igara na sreću prešlo bi na crno tržište”, navodi Popović.

Ukoliko predlog zakona ne prođe ni među poslanicima, Stranka pravde i pomirenja nudi drugu opciju - da kockanje bude izmešteno u posebne zone van naseljenih mesta.

Opširnije u video/prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: