Tončev sa američkim ambasadorima u Srbiji i Hrvatskoj

Državni sekretar MSP Ivica Tončev je razgovarao sa američkim ambasadorom u Srbiji Kajlom Skotom i ambasadorom SAD-a u Hrvatskoj Robertom Kohorstom.

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

15:15

Tončev sa američkim ambasadorima u Srbiji i Hrvatskoj
Starsport

Oni o produbljivanju bilateralnih odnosa dve zemlje.

Tončev je rekao da su bilateralni odnosi Srbije sa SAD od izuzetne važnosti, navodeći da je Srbija čvrsto opredeljena za članstvo u EU i da se zalaže za regionalnu stabilnost i razvoj, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, državni sekretar je informisao američke ambasadore da je pokrenut rad brojnih mešovitih komisija i odbora koji rade na rešavanju bilateralnih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Tončev je naveo da je prevashodni interes Srbije da se očuva mir, stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana i dodao da su odnosi Srbije i Hrvatske od ključne važnosti za regionalnu stabilnost, kao i da ne treba pridavati veliku pažnju pojedinačnim incidentima poput onoga tokom posete članova Hrvatskog sabora.

Naveo je i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Zagrebu bio izložen i većim neprijatnostima ali nije prekidao posetu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: