Inicijativa Digitalna Srbija na Beogradskom maratonu

Inicijativa Digitalna Srbija saopštila je da će preko 500 učesnika Beogradskog maratona ove godine trčati pod zastavom te inicijative.

Izvor: Beta

Četvrtak, 19.04.2018.

15:10

Inicijativa Digitalna Srbija na Beogradskom maratonu
Foto: Digitalna Srbija

Tako će promovisati programiranje u osnovnim školama.

Kako navode, cilj je javna podrška i prikupljanje sredstava za Fondaciju Petlja, koja stoji iza besplatnih materijala za učenje programiranja od ranog uzrasta.

Inicijativa Digitalna Srbija je neprofitna organizacija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo.

Kako se navodi, maratonci, polumaratonci, učesnici štafetne i Trke zadovoljstva iz Nordeusa, Telenora, Telekoma Srbija, Societe Generale Srbija, Microsofta, New Frontier Group i Karanović &.Nikolić će zajedno sa svojim porodicama pokazati podršku portalu petlja.org i skrenuti pažnju na važnost razvijanja algoritamskog načina razmišljanja još u osnovnoj školi.

Kompanije članice Inicijative Digitalna Srbija doniraće u okviru akcije #TrkaZaPetlju sredstva za razvoj edukativnih materijala za učenike sedmih i osmih razreda.

Kako dodaju, podrška uvođenju obavezne nastave programiranja u osnovne škole jedan je od najvažnijih prioriteta Inicijative Digitalna Srbija.

U saopštenju dodaju da je podsticaj toj inicijativi dalo i nedavno istraživanje koje je pokazalo da 81 odsto stanovnika Srbije mlađih od 60 godina podržava uvođenje predmeta informatika i računarstvo u obavezno obrazovanje već od prvog razreda osnovne škole.

Besplatni portal Petlja pruža mogućnost učenja u modernom interaktivnom okruženju, uz materijale na srpskom jeziku koji su usklađeni sa zvaničnim nastavnim programom.

Beogradski maraton biće održan u subotu 21. aprila 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: