"Đurić najavio formiranje ZSO u januaru 2017. i ništa"

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je da se danas navršava pet godina od potpisivanja Briselskog sporazuma.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

17:25

Kako navodi, vlast Srpske napredne stranke je za to vreme “iselila sve institucije države Srbije sa Kosova, dala Kosovu državni pozivni broj, a zauzvrat je trebalo da bude formirana Zajednica srpskih opština”.

"Marko Đurić je u januaru 2017. godine najavio formiranje Zajednice srpskih opštine na Sretenje, ali se ništa nije dogodilo", rekla je Rašković Ivićeva.

Ona je dodala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre mesec dana najavio formiranje ZSO za 20. april, a da je juče rekao da se to opet odlaže.

"Neispunjavanje obećanja čini državu Srbiju neozbiljnom, a vlast, da bi to prikrila, priređuje skandale poput onog juče, kada je Vojislava Šešelja pustila da napravi diplomatski skandal gaženjem zastave Hrvatske, čiji su predstavnici pozvani u zvaničnu posetu", kazala je predsednica Narodne stranke.

Ona je dodala da je očigledno da između naprednjačke vlasti i "takozvane SRS opozicije nema granice".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: