"Da li ostajete ministar?"; "Verujem da će sportisti..."

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ne želi da ocenjuje svoj rad i da ga ne pogađaju priče da bi mogao da ode sa funkcije u rekonstrukciji Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.04.2018.

11:37

Foto: Tanjug, Tanja Valiè

On je istakao i da je ponosan na sve što je urađeno za četiri i po godine.

"Sport i omladina su navikli na svakakve utakmice, ne pogađaju me priče, to su normalne stvari. Možemo da se pohvalimo sa izvanrednim rezultatima na mnogim poljima, kao što su povećan brojem stipendija za mlade talente i sportiste, jačanje infrastrukture, veća i redovna davanja za uspehe sportista, rekordan broju medalja... Sistem sporta je ojačao", rekao je Udovičić u ambasadi Francuske gde je potpisao novu saradnju sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem oko stipendiranja srpskih studenata u Francuskoj.

Na pitanje novinara da li veruje da će ostati ministar, Udovičić je izbegao konkretan odgovor.

"Verujem da će naši sportisti ostvarivati sportske rezultate", naveo je on, konstatujući da je ponosan na rad svog tima i uspehe sportista i mladih.

Kako je naglasio, ministarstvo na čijem je čelu trudiće se da i u narednom periodu pruži bezrezevnu podršku svim projektima.

"U sportu je vrlo jasan kriterijum, semafor pokazuje krajnji rezultat da li ste pobedili ili izgubili. Pokazali smo u protekle četiri godine da smo otvorili saradnju sa mnogim zemljama, lično mi je značajna sa Francuskom i radujem se i dolasku njihove ministarke sporta u Beograd (Svetski kup u veslanju prim. aut). Već smo ustanovili saradnju sa dva Zavoda kada je reč o uzajamnoj saradnji i razmeni stručnjaka, to govori koliko želimo da doprinesemo razvoju omladinskog i sportskog sektora. Poenta je da mladi najviše profitiraju".

Udovičić dodaje da ne želi da daje ocenu svog rada, već da je sve pokazivao na terenu.

"Drugi neka sude... Mislim da je nekorektno da bilo ko komentariše svoj rad", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: