Žalim zbog povlačenja delegacije HR. Šta smo loše uradili?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o današnjem potezu Vojislava Šešelja rekao je da je "sve što se dogodilo veoma štetno po Srbiju" i osudio je nasilje.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

20:04

Žalim zbog povlačenja delegacije HR. Šta smo loše uradili?
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Srpska radikalna stranka je saopštila da je Šešelj u Skupštini Srbije psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu, a delegacija iz Hrvatske prekinula je svoju posetu Srbiji.

"Kao predsednik Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja, pretnji, gaženje, paljenje hrvatske zastave, bilo koje zastave, to su stvari koje su nedopustive. Nikada nećemo dozvoliti da neko ugrozi naše goste, ali kako da reagujete kad su to poslanici u pitanju? Postavlja se tu pitanje - zašto smo to sebi dozvolili? Nemam odgovor", rekao je Vučić za RTS.

"Gorele su zastave u Hrvatskoj dok sam bio, vređali me, nazivali me četnikom, nisam otišao. Žalim zbog odluke Plenkovića da povuče Jandrokovića. Ali šta smo mi loše uradili, jesmo li loše primili Jandrokovića? Nismo", dodao je on.

Na opasku da naša ambasadorka nije htela da primi protestnu notu, Vučić je uzvratio pitanjem: "A, šta su to državni organi Srbije loše uradili?".

Vučić je naglasio da će se "186.000 Srba u Hrvatskoj večeras loše osećati". "Spomenik Stepincu, pravosnažnom presudom osuđenom za zločine protiv Srba, u mestu koje je najstrašnije stradalo u Dvoru na Uni. Ulice MIleta Budaka", podsetio je Vučić i dodao:

"Šešelj je to radio i Mogerinijevoj, pa je ona to govorila u nemogućim uslovima. Ne da nije napustila Srbiju, nego nije napustila ni Skupštinu".

Predsednik Vučić je kazao i da je informisan o mitingu i kontramitingu u Hrtkovcima i istakao da nikakvog nasilja neće biti.

"Država to neće da dozvoli. Uradili smo za Hrvate mnogo. Hrvati su naši građani i dajte da pomognemo da se osećaju dobro", zaključio je Vučić.

Pročitajte još:

"Nismo mogli da pređemo preko Šešeljevog gaženja" VIDEO

Brnabićeva osuđuje Šešeljev gest: Ovo nisu naše vrednosti

Vučić: Sačekaćemo tri i po meseca, ali nećemo dočekati

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: