Peskov: Tvrdnje SAD i VB bezvredne

Ne shvatamo osnove tvrdnji Velike Britanije i SAD oda je Rusija navodno izvršila globalnu špijunsku sajber kampanju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

14:33

Peskov: Tvrdnje SAD i VB bezvredne
Foto: Gettyimages

On je na konferenciji za novinare kazao da London i Vašington nisu pružili ni jedan dokaz za takve tvrdnje, prenosi Rojters.

"Nemamo ideju na čemu se temelji poslednja porcija optužbi. One se po pravilu lako izgovaraju. Sa naše tačke gledišta ove neosnovane tvrdnje su potpuno bezvredne", rekao je Peskov, prenosi Tass.

Peskov je rekao i da Kremlj ne vidi razlog zašto bi na bilo koji način trebalo da odgovori na američke i britanske tvrdnje da će ruski hakeri početi napad, jer te izjave nemaju dokaza na koji bi mogle da se oslone.

SAD i Velika Britanija saopštile su u ponedeljak da su hakeri koje podržava ruska vlada izvršili napade na rutere kompjutera širom sveta, sa ciljem da špijuniraju vladine agencije, kompanije i kritične infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: