Diković: Kfor je važan faktor stabilnosti

Načelnik generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Kfora general-major Salvatore Kuoči su razgovarali na niškom aerodromu.

Izvor: Beta

Utorak, 17.04.2018.

00:48

Diković: Kfor je važan faktor stabilnosti
Thinkstock

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, oni su razgovarali o saradnji i bezbednosnoj situaciji u Autonomnoj Pokrajini Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije sa KiM.

General Diković je ocenio da prisustvo međunarodnih snaga na KiM predstavlja važan faktor opšte bezbednosti i stabilnosti u našoj južnoj pokrajini i dodao da Vojska Srbije poseban značaj pridaje saradnji s Kforom.

Sastanci načelnika generalštaba Vojske Srbije i komandanta Kfora su susreti na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande Kfora i komisija predstavnika snaga bezbednosti Republike Srbije.

Sastanci Zajedničke komisije se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine, radi sprovođenja Vojnotehničkog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: