Blic: SNS će do kraja maja preispitati redove

Srpska napredna stranka će do kraja maja preispitati svoje redove, piše današnji "Blic".

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.04.2018.

08:26

Blic: SNS će do kraja maja preispitati redove

Među funkcionerima koji bi mogli da budu smenjeni su gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktor RTB "Bor" Blagoje Spaskovski.

Među spornima su i lokalni funkcioneri koji vode odbore u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu i Brusu.

Promene u SNS najavio je nedavno predsednik Izvršnog odbora naprednjaka Darko Glišić koji je za "Blic" rekao da će funkcioneri za koje se utvrdi da ne rade dobro biti smenjeni sa funkcija ili isključeni iz stranke i da povlašćenih neće biti.

Prema saznanjima "Blica", trenutno se radi iscrpna analiza svih ljudi u stranci, a na "tankom ledu" su sin bivšeg predsednika Srbije i Spaskovski.

Kako navodi list, Radomir Nikolić se nije najbolje snašao na mestu gradonačelnika.

"Činjenica da je preuzeo ruiniranu gradsku kasu, a umesto da poboljša finansijsko stanje, dodatno je zadužio grad. Pozamašna državna sredstva preneta su iz budžeta u kasu Kragujevca, lično Nikolić je dok je bio poredsednik doveo neke investitore, ali rezultati su izostali. Ipak, jedan deo SNS smatra da bi Nikolića trebalo pustiti da završi mandat, pa se još vaga o narednim koracima", navodi izvor "Blica".

Što se tiče Spaskovskog, prema rečima sagovornika lista, nije isključeno da će stranka biti opštrija prema njemu, jer je tokom nedavne izborne kampanje u Boru radio protiv interesa SNS.

Kako navodi izvor "Blica", pod znakom pitanja su i funkcioneri u još četiri opštine. Bolji rezultati očekivali su se u Užicu, Požegi, Lajkovcu, Požarevcu, Bosilegradu.

Sagovornik "Blica" rekao je da će čelnici tih odbora biti pozvani na direktnu odgovornost imajući u vidu da je Aleksandar Vučić nekoliko puta na Glavnom odboru upozoravao da će svi snositi posledice za nerad i loše rezultate. Utvrđeno je da se u nekim opštinama funkcioneri bahato ponašaju dok je u drugim zavladao nerad, objasnio je sagovornik lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: