Pojačane mere bezbednosti u Skoplju zbog samita

Skoplje -- Dvodnevni Digitalni samit Zapadnog Balkana u Skoplju, 18. i 19. aprila, biće održan uz najviše mere bezbednosti, najavila je makedonska vlada.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Zbog tog skupa, na kojem će učestvovati i premijeri zemalja regiona, biće uspostavljen i poseban saobraćajni režim od danas u 15.00 do prekosutra 15.30. u delu grada u kome se skup održava i delu saobraćajne obilaznice na autu-putu do skopskog aerodroma.

Poseban sigurnosni režim će važiti i za medije, koji će imati pratnju tokom dozvoljenog ograničenog kretanja po sali "Boris Terajkovski" i Hotelu "Aleksandar palas".

Za medijske ekipe "zbog najvišeg bezbednosnog nivoa, biće imenovan poseban medijski tim, koji će biti na raspolaganju i za kretanje, dopunske logističke potrebe i komunikaciju sa obezbeđenjem".

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana, sutra i u četvrtak, okupiće šefove vlada država iz regiona i ministre zadužene za digitalnu agendu iz regiona i iz država Evropske unije koje učestvuju u Berlinskom procesu.

Prema najavama, u Skoplju će povodom tog slupa boraviti i viskoka predstavnica EU Federika Mogerini i evropski komesar za proširenje Johanes Han.

Među učesnicima na Digitalnom samitu biće i Savet za regionalnu saradnju (RCC), predstavnici informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama i akademska zajednica.

Vlada u Skoplju je domaćin samita koji organizuje sa RCC, u saradnji sa ostalim vladama Zapadnog Balkana, EK i nemačkim Ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.

Region

strana 1 od 116 idi na stranu