Stižu letnje temperature, "izvadite letnju odeću" FOTO

Narednih pet dana u Evropu stiže pravo letnje vreme, temperature će biti osetno više od prosečnih za ovo doba godine, prognozira "Sever veder Jurop" (SWE).

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

19:46

Stižu letnje temperature,
Screenshot/Facebook/SWE

U srednjoj Evropi i delovima Skandinavije biće i do deset stepeni Celzijusovih više u odnosu na prosečne temperature za ovo doba godine.

"Leto je skoro stiglo! Izvadite letnju odeću", poručuju meteorolozi servisa SWE.

Objavili su i animaciju kretanja temperatura sledećih deset dana.

U veći deo kontinenta stiže vrlo toplo razdoblje. Jaka anticiklona nadviće se na veći deo kontinenta i doneće vrlo toplo vreme. Samo će Skandinavija biti hladnija, ali svejedno toplija od proseka za ovo doba godine. Najviše dnevne temperature ići će i do 25 Celzijusovih stepeni", piše SWE, prenosi "Indeks".

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, a na jugu i zapadu i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U sredu će biti pretežno oblačno, mestimično sa kratkorajnom kišom ili pljuskovima, samo na severu suvo uz sunčane periode. U četvrtak se predviđa prestanak padavina i razvedravanje i u ostalim krajevima, a zatim će biti pretežno sunčano

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: