"Radikali pretili Jerkov da će joj razbiti njušku"

Poslanici SRS prišli su poslanici DS Aleksandri Jerkov kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili je, vređali i pretili da će joj "razbiti njušku".

Izvor: Tanjug
Podeli

To je rekao šef poslanika DS Goran Ćirić.

On je podsetio da je Jerkovljeva ranije danas postavila poslaničko pitanje o statusu Vojislava Šešelja kao poslanika posle pravosnažne presude u Haškom trobunalu i zahtevala od Administrativnog odbora i predsednice parlamenta Maje Gojković da reaguju na pretnje poslaniku DS Tomislavu Žigmanovu i lideru LSV Nenadu Čanku.

"Posle toga, usledio je niz uvreda za govornicom. Međutim to nije bilo dovoljno od poslanica i poslanika radikala. U trenutku kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili su je, seli oko nje i najbrutalnije je vređali i pretili joj, da će joj razbiti njušku, da treba da pazi šta će joj se dešavati narednih dana", rekao je Ćirić novinarima u skupštini.

Ćirić je pozvao Gojkovićevu i nadležne institucije da reaguju i zaštite poslanike, te naveo da je juče pozvao i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da se izjasni o pretnjama dvojici poslanika.

Ocenjuje da nedostatak reakcije poslanika podstiče novo nasilje jer se to nasilje proširilo i na poslanicu Alekasndru Jerkov.

Politika

strana 1 od 268 idi na stranu