Ulcinj i Bar za Đukanovića - Kotor, Budva, HN za opoziciju

Geografski presek rezultata na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, na kojima je pobedu odneo Milo Đukanović, pokazuje podelu pre svega na primorju.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Južni deo primorja koji je bliži Albaniji “pripada“ Đukanoviću - većinu glasova osvojio je u Ulcinju i Baru, dok je opozicija bila bolja u Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

Ukoliko gledamo unutrašnjost, Đukanović je bio bolji u Podgorici, Bijelom Polju, Nikšiću, Cetinju, Pljevljima i Danilovgradu.

Pročitajte još:

Opozicija je pobedu odnela u Beranama, Kolašinu i Plužinama.

Đukanović je, prema podacima DIK, većinu dobio i u Spuškom zatvoru, gde je od 508 pritvorenika i zatvorenika, osvojio 316 glasova.

Podsećamo, lider DPS i dugogodišnji prvi čovek Crne Gore Milo Đukanović osvojio je oko 54% glasova na predsedničkim izborima.

Mladen Bojanić imao podršku 33,24 odsto birača, Draginja Vuksanović 8,19 odsto, Marko Milačić 2,75, Hazbija Kalač 0,81, Vasilije Miličković 0,47 i Dobrilo Dedeić 0,4 odsto glasova.

Đukanović je u sedam mandata bio premijer Crne Gore, a ovo će mu biti drugi mandat na poziciji šefa države. U nekoliko navrata Đukanović se povlačio sa funkcije i ostajao samo lider stranke (DPS), koja je neprestano na vlasti od njenog osnivanja 1990.

I na ove izbore je izašao samo kao lider DPS, mada analitičari smatraju da je “vlast uvek tamo gde je on".

Region

strana 1 od 116 idi na stranu