Đukanović proglasio pobedu na izborima: Nepobedivi smo

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović proglasio je pobedu na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2018.

22:53

Đukanović proglasio pobedu na izborima: Nepobedivi smo
Foto: Tanjug/AP

On je naveo da je izborni rezultat potvrda rešenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU.

On je u pobedničkom govoru saopštio da neće izneveriti očekivanja građana Crne Gore.

"Ovo je prilika da zahvalim građana koji su dali podršku mojoj kandidaturi. Prilika je da kažem da cenim entuzijazam i lokalnost građana koji podržavaju ovu politiku sve vreme", istakao je Đukanović.

Đukanović se zahvalio i koalicionim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost DPS-u, šaljući time poruku da su nepobediva koalicija.

Umesto poruke protivkandidatima, Đukanović se obratio opozicionim liderima.

"Ovaj rezultat je toliko ubedljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla", rekao je Đukanović, javlja RTCG.

"Ovo je prava prilika da se preispitate i shvatite da se ne može ništa dobro napraviti prkoseći demokratiji Crne Gore i negiranjem slobodne i demokratske volje građane", dodao je.

Poručio je i da je “ruka ispružena".

"Želimo da objedinimo crnogorske potencijale da zajedno radimo na svim izazovima sa kojima se CG suočava i sa kojima će se suočavati na svom demokratskom razvoju”, dodao je on.

Ponovio je da će njegova ideja vodilja na dužnosti predsednika biti da nastavi predanu saradnju sa svim drzavnim organima, društvenom zajednicom da u tom sadejstvu doprinese željama, htenjima I snovima svakog crnogorskog građanaina.

Ukazao je da su pred Crnom Gorom još mnogi izazovi.

Pred nama su mnoga iskušenja ekonomski razvoj, puna zaposlenost, rast standard, savladavanje podela. Imam čvrstu nameru i dobru volju da se te podele prevaziđu. Siguran sam da ćemo sa više snage savladavati problem koji stoje pred nama”, rekao je on.

Ocenio je i da je ova pobeda odlična odskočna daska za predstojeće lokalne izbore u mnogim gradovima i opštinama u Crnoj Gori.

Prema preliminarnim podacima CEMI-ja, na 100 odsto obrađenih podataka, kandidat DPS-a Milo Đukanović ima 53,8 odsto podrške građana, a kandidat većeg dela opozicije Mladen Bojanić 33,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: