"Varvarska agresija nas neće pokolebati"

Zapadni napad na Siriju neće imati nikakvog uticaja na rešenost sirijske vojske u borbi protiv ekstremista i uspostavljavanju kontrole nad celom zemljom.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.04.2018.

08:00

Foto: Tanjug/AP

To je saopštilo sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Varvarska agresija...neće se ni na koji način odraziti na rešenost i upornost sirijskog naroda i njihovih herojskih oružanih snaga", navodi se u saopštenju, prenosi sirijska državna novinska agencija SANA.

Ova agresija će, zaključuje sirijsko Ministarstvo, "samo dovesti do rasplamsavanja tenzija u svetu i ugroziti medjunarodnu bezbednost".

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Francuska noćas su izvele vazdušne udare na Siriju, u kojima je pogodjena i vazdušna baza zapadno od Damaska, u blizini granice sa Libanom.

Napad je pogodio i vojni depo u istočnom Kalamunu, severozapadno od Damaska, lokaciju u Masjafu 170 kilometara severno od prestonice.

Sirijski mediji su javili da je pogodjen naučno istraživacki centar u Damasku za koji Pentagon tvrdim da je korišćen za razvijanje i proizvodnju hemijskog i biološkog oružja, preneo je Rojters.

Pročitajte još:

Počeo napad na Siriju, delovale SAD, VB i Francuska

Rusija: Napad na Siriju neće ostati bez posledica

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: