"Zašto bi Sirija izvela napad?"; "Žao mi je, prekidamo"

Bivši general britanske armije Džonatan Šou uključio se uživo u program “Skaj njuza“, ali je iznenada prekinut tokom komentarisanja situacije u Siriji.

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

22:19

screenshot

Prezenterka Samanta Vašington upitala je Šoua da li je rusko negiranje krivice o navodnom hemijskom napadu u Siriji znak da je neophodno da Velika Britanija dobije podršku parlamenta za intervenciju, na šta bivši general nije želeo jednostavno da odgovori sa “da“ ili “ne“.

“Kakav bi motiv mogao da natera Siriju da izvede ovakav hemijski napad sada i na ovom mestu“, upitao je Šou.

“Sirijci pobeđuju. Nemojte da uzimate moju reč, uzmite u obzir ono što kaže američka vojska“, dodao je on, govoreći o tvrdnjama američkog komandanta Džozefa Votela koji je prošlog meseca naveo da je “Asad dobio rat“, kao i predsednika SAD Donalda Trampa koji je nedavno govorio o povlačenju trupa iz Sirije.

“I onda odjednom imate ovo“, rekao je general.

Na to se umešala novinarka koja je prekinula Šoua i navela da joj je "veoma žao".

“Bili ste veoma strpljivi, ali moramo da ostavimo ovo na ovome“, rekla je ona pre nego što su počele reklame.

“Skaj njuz“ nije razjasnio da li je intervju koji je trajao dva minuta prekinut zbog vremenskog ili “uređivačkog“ ograničenja.

Kako prenosi “Raša tudej“ Šou ima tridesetogodišnju karijeru u toku koje je išao od Folklandskih ostrva do Kosova. Komandovao je britanskim snagama u Iraku 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: