Macura napustila DJB: Ni "d" od demokratije; DJB odgovara

Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura, koja je nedavno objavila da će se kandidovati za predsednicu DJB, izašla iz pokreta. DJB: Odustala, nije formirala tim.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 12.04.2018.

13:04

Macura napustila DJB: Ni

Kao razloge, Macura je navela to što nije povučena odluka da se u organizaciju vrate kolege nedavno "sramno izbačene" putem onlajn sednice, kao i zbog činjenice da nije organizovana sednica Glavnog odbora, koja se "izgleda nikada neće ni održati".

"I sam izborni proces je bio takav da bi mu pozavideli i mnogi ozbiljniji manipulatori. Imajući u vidu da smo i sami kritikovali izborne procese, doživeli smo to da unutar jedne organizacije koju smo gradili, nema ni 'd' od demokratskog procesa", rekla je Macura.

Kaže da njena kandidatura nikada nije bila prosleđena članstvu, te da rukovodstvo u ostavci nije zaista ni želelo da podnese ostavku. "Donela sam tešku odluku da napustim Dosta je bilo", rekla je ona.

Nije precizirala da li će u Skupštini Srbije delovati kao samostalna poslanica, navodeći da za sada to pitanje ostavlja kao "nedefinisano".

"Mislimo da ćemo se radije upustiti u organizaciju nečeg novog", rekla je Macura, koja se pred novinarima pojavila sa Vladimirom Đurićem i Aleksandrom Stevanovićem, koji su nedavno isključeni iz stranke.

Reakcija DJB

Odmah su reagovali iz DJB, a u saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je kandidatkinja za novu predsednicu DJB, narodna poslanica Tatjana Macura, odustala je od trke za predsednicu, na samom startu, nakon što nije uspela da formira tim i započne kampanju.

"Tatjana Macura, u želji da se kandiduje, već krajem marta je pokušala da za svoj tim pridobije bivše predsedništvo i sve narodne poslanike DJB, nudeći Dušanu Pavloviću da bude njen zamenik, a Saši Raduloviću njen predsednik Programskog saveta. Kada taj pokušaj nije uspeo, prihvatila je da bude deo tima kandidata dr Branislava Mihajlovića. Međutim, naposletku je odlučila da ipak trči samostalno, ali nije uspela da formira tim i krene u obilazak odbora", saopšteno je iz DJB.

"Uprkos svim nastojanjima da se unutarstranački izbori sprovedu u fer uslovima i najboljem mogućem redu, kandidatura Tatjane Macure, praćena izrazito negativnom kampanjom i pozivom na linč osnivača i lidera Dosta je bilo Saše Radulovića i njegovih najbližih saradnika, dovela je do osipanja njenog tima", dodaju iz tog pokreta.

Podseća se da je nakon lošeg rezultata na beogradskim izborima, kompletno rukovodstvo Dosta je bilo podnelo ostavke, a da su se na izborima za novog predsednika i predsedništvo DJB, raspisanim za 21. april, javila dva kandidata. Kandidat dr Branislav Mihajlović mora osvojiti više od 50% ukupnog broja glasova delegata Skupštine DJB.

"Period nakon ostavke rukovodstva, a pre raspisivanja izbora, pratila su burna unutarstranačka događanja i isključenja funkcionera, narodnih poslanika i odbornika zbog zabranjenog lobiranja, tajnih sastanaka i dogovora i kršenja Statuta DJB", zaključuje se u saopštenju..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: