Tramp Rusiji: I nove rakete i "hajde da obustavimo"

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp poručio danas Rusiji da se spremi za "nove, lepe i pametne rakete" u Siriji.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Tramp je na Tviteru poručio Rusiji da ne bi trebalo da bude partner sa "životinjom koja ubija gasom" svoje ljude i koja u tome uživa.

"Rusija je obećala da će oboriti sve rakete ispaljene na Siriju. Spremi se, Rusijo, zato što će doći lepe i nove i 'pametne'", naveo je Tramp.

Potom je usledilo novo obraćanje Trampa na Tviteru.

“Naši odnosi sa Rusijom su gori nego ikada, a u to uključujem i period Hladnog rata. Nema razloga za to. Rusiji je neophodna naša pomoć, pre svega u ekonomiji, to je nešto što je veoma lako uraditi i sve države moraju da rade na tome. Obustaviti trku u naoružanju?“, istakao je Tramp.

Podsetimo, odnos između Rusije i SAD zaoštrio se, možda i najviše do sada, nakon navoda o hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, za koji je optužen režim Bašara el Asada, koji podržava Rusija.

Mnogi smatraju da je pravi sukob između SAD i Rusije, nakon ovog tvita Trampa, izvesniji nego ikad. Tim pre što je ruska Crnomorska flota već dignuta na noge nakon što su američki ratni brodovi krenuli ka sirijskoj teritoriji.

Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena.

Svet

strana 1 od 460 idi na stranu