Srušio se vojni avion, 257 žrtava / VIDEO

Alžirski vojni transportni avion srušio se neposredno po poletanju kod vojne baze Bufarik, tridesetak kilometara od glavnog grada Alžira.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

10:06

Srušio se vojni avion, 257 žrtava / VIDEO
screenshot

To su javili državna novinska agencija APS i lokalne televizije. TV Enahar je prenela saopštenje Ministarstva odbrane da je 257 osoba stradalo.

Vojni izvor je ranije rekao da je oko 100 vojnika bilo u srušenom avionu, prenela je agencija Frans pres a za agenciju AP je alžirski zvaničnik rekao da ima više od 100 mrtvih.

"Ima više od 100 mrtvih, ne možemo da kažemo tačno koliko u ovom trenutku", rekao je za AP Mohamed Ašur, glavni portparol agencije za civilnu zaštitu za AP. On je rekao da su u avionu bili vojnici. Za sada nije poznat uzrok nesreće.

Alžirsko ministarstvo odbrane je saopštilo da se vojni avion srušio ubrzo posle poletanja na polje u severnom Alžiru. Ministarstvo nije navelo broj nastradalih ali je izrazilo saučešće porodicama žrtava, prenosi agencija AP. Televizije prenose snimke letelice u plamenu.

Agencija APS navodi da letelica tipa Iljušin-76 krenula za Bešaru jugozapadnom Alžiru. Kako je rekao portparol Ašur letelica je tek poletela kada se dogodila nesreća a planirano je da napravi jedno sletanje pre Bešara u Tindufu, u južnom Alžiru.

Vojni izvor je rekao za Frans pres da ta letelica sovjetske i zatim ruske proizvodnje može da preveze i više od 120 putnika.

Službe za hitne intervencije poslate su na mesto udesa.

Baza Bufarik nalazi se u severnom Alžiru blizu Sredozemnog mora, oko 30 kilometara od glavnog grada Alžira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: