Šešelj glavna vest i u regionu: "Kriv je"

Mediji iz Hrvatske i BiH kao glavnu vest preneli su presudu lideru radikala Vojislavu Šešelju kojeg je sud u Hagu osudio na deset godina zatvora.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

14:36

Šešelj glavna vest i u regionu:
Foto: Getty Images

Hrvatski portali "Indeks" i "Jutarnji" prenosili su uživo izricanje presude, a u naslovima njihovih vesti stoji da je Šešelj kriv, ali da neće ići u pritvor jer mu je uračunato vreme koje je tamo već proveo.

"Vojislav Šešelj proglašen krivim", glasi naslov na "Indeksu", dok "Jutarnji" navodi: "VOJISLAVU ŠEŠELJU UKINUTA OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA Vođa srpskih radikala osuđen je na 10 godina zatvora, ali neće u zatvor".

Riječki Novi list istakao je da je Šešelj kriv za deportacije Hrvata.

Slično su preneli i mediji iz BiH koji zajedno sa medijima u Hrvatskoj podsećaju za šta je sve Šešelj bio optužen tokom prvostepenog suđenja.

Tako je, na primer, naslovna vest na portalu "Avaz" ilustrovana Šešeljevom slikom preko koje je velikim crvenim slovima napisano - "Kriv je".

Žalbeno veće Međunarodnog rezidualnog Mehanizma za krivične tribunale osudilo je lidera SRS Vojislava Šešelja na 10 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: