MO: Poginuo je pilot major Robert Kaloci

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je stradao pilot major Robert Kaloci, a da je povređen pilot major Aleksandar Matić.

Izvor: B92

Sreda, 11.04.2018.

12:42

MO: Poginuo je pilot major Robert Kaloci
foto: facebook

Telegrame saučešća porodici stradalog pilota uputili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

"Primite izraze najdubljeg saučešća povodom pogibije Vašeg supruga i oca, koji je izgubio život obavljajući časno svoju dužnost. Teško je u trenucima neizrecivog bola uputiti reči utehe članovima porodice, koja je izgubila svog najmilijeg", navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su se piloti katapultirali, a na snimku Prve televizije vidi se jedan padobran i pilotska kaciga.

Podsetimo, avion tipa “supergaleb G-4“ srušio se u rejonu opštine Kovačica prilikom redovnog trenažnog leta.

Major Kaloci je obavljao dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničko-opitnog centra, bio je u braku i imao sina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: