Kurti: Novi izbori ili rušenje vlade

Predsednik opozicionog Samoopredeljenja Aljbin Kurti poručio je da je taj pokret spreman za vanredne parlamentarne izbore što je pre moguće.

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2018.

17:12

Kurti: Novi izbori ili rušenje vlade

"Samoopredeljenje je za to da se što je pre moguće raspišu prevremeni parlamentarni izbori ili za pokretanje inicijative za rušenje vlade", napisao je Kurti na Fejsbuku.

Kurti je naveo nekoliko razloga zbog kojih bi vladu Ramuša Haradinaja trebalo srušiti.

Kako navodi, neki od njih su “povećani uticaj nekih Srba na vladu, povećanje plata zaposlenh u vladi, uključujući i premijersku, izostanak reforme obrazovanja, rastuća nezaposlenost, demarkacija sa Crnom Gorom i tajno proterivanje šestorice turskih državljana”.

Prema njegovim riječima, država i narod ne mogu ostati talac zadovoljstva premijera i njegovog sukoba sa predsednikom privremenih kosovskih institucija, Hašimom Tačijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: