Vulin: Vučić će uspeti da se izbori za Kosovo

Srbija je u teškoj poziciji, suočena sa silom velikih koji od Srbije traže da ona opravda njihovo kršenje međunarodnog prava i nasilje koje su sprovodili.

Izvor: B92

Nedelja, 08.04.2018.

12:01

Vulin: Vučić će uspeti da se izbori za Kosovo
Foto: Tanjug

To kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin i ističe da se na čelu Srbije, posle dugo vremena, nalazi predsednik koji ima hrabrosti da se nosi sa jačim od sebe i koji izdržava pritiske.

"Vučić će se izboriti", rekao je Vulin odgovarajući na pitanje u koliko teškoj situaciji je Srbija trenutno kada je reč o KiM i hoće li moći da izvuče maksimum.

Ministar je u intervjuu za praznično izdanje "Kurira" rekao da je veoma teško govoriti o normalizaciji odnosa sa Prišitnom, odnosno sa onima koji se koriste nasiljem i ne drže reč.

"Otvoreno vas lažu, prete i podmeću, ali ovo nije stvar izbora, već onog što se mora uraditi za svoj narod i zemlju", kaže Vulin govoreći o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Ocenio je je nedavni napad na direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića bio planski napad i na Đurića i na prostor severa KiM, neuspeli pokušaj da se Srbi uplaše, proteraju, a upitan da li će uskoro ići na KiM, kaže da bi to voleo, da kao i uvek može da uđe na KiM i izađe kada god i gde god je potrebno.

"Ali, sada je to stvar naše političke procene, ne sile Prištine. Hapsili su oni mene i ranije, ali im nije uspevalo da zaustave ni moj rad ni našu politiku", dodaje Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: