Vučić opet sa Merkelovom, šta posle "razumeli sve poruke"?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel 13. aprila, javlja Tanjug.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 06.04.2018.

11:54

Vučić opet sa Merkelovom, šta posle
Foto: EPA-EFE / FLORIAN WIESER

Kako je objavila državna agencija, drugi sastanak dvoje državnika u poslednjih mesec i po, inicirala je nemačka kancelarka.

Sastanak Vučića sa Merkelovom dolazi u trenucima novih napetosti oko Kosova i najavljene "desetodnevne diplomatske ofanzive Aleksandra Vučića" tokom koje bi predsednik Srbije trebalo da razgovara o kosovskom problemu pre svega sa zapadnim partnerima.

Kako je izjavio prošle nedelje, Vučić "ne očekuje mnogo dobre vesti" i očekuje teške pregovore do predstojećeg Samita u Sofiji.

Vučić i Merkelova su se poslednji put sastali krajem februara, kada je predsednik Srbije rekao da je "razumeo sve poruke" i da će raditi na rešavanju problema KiM.

"Rekao sam joj da je važnije ljubiti zemlju svoje dece, nego zemlju predaka. Srbija je spremna za rešenje, ali rešenje je da i jedna i druga strana nešto izgube", rekao je Vučić tada.

Merkelova je rekla da ona ne propisuje šta se mora desiti po pitanju Kosova, kao i da ne deli savete.

“Predsednik Srbije je tu glavni akter“, rekla je Merkelova.

"Inicijativa polazi od Srbije, predsednik Srbije je taj koji je tu glavni akter. Mi razgovaramo o tome i podržavamo stvari kada se traži naša podrška. Ali ja neću da delim savete, pogotovo ne u javnosti", rekla je Angela Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: