Ko su kandidati za rektora Univerziteta u Beogradu

Komisija za sprovođenje izvora evidentirala je Aleksandra Lipkovskog, Miloša S. Nedeljkovića i Ivanku Popović kao kandidate za rektora Univerziteta u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.04.2018.

23:48

Ko su kandidati za rektora Univerziteta u Beogradu
Ilustracija: Thinkstock

To piše "Politika"u izdanju za četvrtak i dodaje da su sva tri kandidata bivši dekani.

Aleksandar Lipkovski je redovni profesor Matematičkog fakulteta, Miloš S. Nedeljković Mašinskog, a Ivanka Popović Tehnološko-metalurškog.

Lipkovski je i bivši prorektor za nastavu, a Ivanka Popović sadašnji prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju.

Lipkovski je sa Katedre za algebru i matematičku logiku, Miloš Nedeljković sa Katedre za hidraulične mašine i energetski sistem, a Ivanka Popović sa Katedre za organsku hemijsku tehnologiju.

Prema proceduri, pojašnjava beogradski dnevnik, fakulteti će se tokom aprila izjasniti o kandidatima, a zatim će se izjašnjavati i Senat, koji treba da predloži Savetu Univerziteta jednog kandidata za novog rektora.

Savet Univerziteta ima obavezu da krajem maja izabere novog rektora i prorektore, koji će stupiti na dužnost 1. oktobra.

Time će biti okončan mandat sadašnjeg rektora Vladimira Bumbaširevića i njegovog tima prorektora, zaključuje "Politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: