Pazite na internet kretanje dece, od droge deli samo klik

Internet je prepun domaćih sajtova i profila na društvenim mrežama na kojima se propagira narkomanija i otkrivaju lokacije na kojima se može doći do narkotika.

Izvor: prva
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Na internetu se o štetnosti droge može naći mnogo informacija, ali može se otkriti i druga strana i to vrlo lako. Od saveta do toga gde nabaviti i po kojoj ceni.

Istraživači beogradskog Centra za bezbednost, otškrinuli su vrata, ovog sveta i o njemu obavestili policiju. Iza svega, kao paravan, stoje peticije o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe.

"Naišli smo na nekoliko sajtova, to je negde nekih 7-8 sajtova koji su na srpskom jeziku, koji okupljaju uglavnom Srbe, Hrvate i Bosance. Radi se o tome da ta legalizacija marihuane nije u medicinske svrhe, nego ono motanje džointa i slično. Vi čak imate i uputstvo kako se pravilno mota džoint", navodi
Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA.

Neki od sumnjivih sajtova, zanimljivo, funkcionišu već nekoliko godina.

Kombinacija droge i interneta nije novost. Jedno od prvih hapšenja internet dilera u Srbiji, dogodilo se još 2002. godine! Od tada, razvijanjem tehnologije, uznapredovale su i one loše stvari.

Zbog svega navedenog, stručnjaci pre svega apeluju na roditelje, da kontrolišu internet kretanje svoje dece i budu svesni svih opasnosti koje očigledno vrebaju.

Opširnije u video-prilogu:

Društvo

strana 1 od 145 idi na stranu