Bivši premijer: Britanci su inicirali slučaj trovanja Rusa

Velika Britanija je inicirala slučaj trovanja bivšeg pukovnika GRU Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, smatra bivši japanski premijer Jukio Hatojama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2018.

12:42

Bivši premijer: Britanci su inicirali slučaj trovanja Rusa
screenshot

“Ako malo razmislite, pre četiri godine, neposredno pre Olimpijade u Sočiju, Zapad je nezakonitim metodama svrgao proruske vlasti u Ukrajini. Kao rezultat toga je Krim, u kojem živi mnogo Rusa, na referendumu doneo odluku o pridruživanju Rusiji“, podsetio je japanski političar.

“Ovog puta, neposredno pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji, Engleska je opet inicirala incident sa nervnim gasom A-234, a odnosi Zapada i Rusije su se pogoršali“, dodao je Hatojama, a prenosi Sputnjik.

On je precizirao da “Rusija tvrdi da nema motiva za uklanjanje Skripalja, kao i da nema zalihe A-234 u skladu sa Konvencijom o zabrani hemijskog oružja“.

“Istraga o incidentu još uvek traje. Zašto je engleska premijerka Tereza Mej kritikovala Putina?“, pita se Hatojama na svom nalogu na Tviteru i objašnjava: “Zato što je to i bila svrha“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: